Kézikönyv

3.3.2. Többpontú kapcsolatok és híd

66. A határokon átnyúló videokonferencia során arra is lehetőséget kell biztosítani, hogy a megkereső hatóság rendszerét a megkeresett hatóság rendszereihez lehessen csatlakoztatni. A határokon átnyúló videokonferencia általában vizuális és audiokapcsolat létrehozását jelenti két helyszín (két pont) között: a megkereső és a megkeresett hatóság helyszíne között. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy egyszerre kettőnél több helyszín között kell létrehozni a (többpontú) kapcsolatot. Erre sor kerülhet például olyan esetben, mikor a tolmács egy harmadik helyről kapcsolódik a bírósági eljáráshoz. A kapcsolatokat egy harmadik fél által biztosított híd révén is létre lehet hozni.

67. A két pont közötti és a többpontú kapcsolatoknak a videokonferenciára vonatkozó nemzetközi szabványoknak is meg kell felelniük. Ezen szabványokat a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) dolgozta ki. Részletes listájuk ezen útmutató II. mellékletében található. A videokonferencia-rendszerek határokon átnyúló kapcsolatát annak megelőzése érdekében is biztosítani kell, hogy harmadik fél jogtalanul lehallgassa a felvételeket. IP–IP-kapcsolat használata esetén a részt vevő bíróságoknak meg kell egyezniük a kódolási módszerekről.

Utolsó frissítés: 18/01/2019

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit