Fogyasztóvédelmi jogszabályok adatbázisa

Olyan eszköz, amely mindenki számára könnyű hozzáférést biztosít a legfontosabb uniós fogyasztóvédelmi irányelveket átültető nemzeti szabályokhoz.

Kinek készült?

Mindenkinek – a fogyasztóktól és a vállalkozásoktól a gyakorló jogi szakembereken át a végrehajtó hatóságokig.

Mit fed le?

A következőket tartalmazza:

  • a legfontosabb uniós fogyasztóvédelmi irányelvek
  • az ezeket a nemzeti jogba átültető intézkedések
  • az uniós országok és az Európai Bíróság korábbi ítéletei
  • a releváns nemzeti közigazgatási gyakorlat.

Hogyan működik?

Abban segíti a fogyasztókat, vállalkozásokat, jogászokat, bírákat stb., hogy gyorsan ellenőrizhessék a fogyasztóvédelmi jogból fakadó jogokat és kötelezettségeket.

Hogyan illeszkedik az EU átfogó fogyasztóvédelmi politikájába?

Célja, hogy jobban megismertesse az uniós fogyasztóvédelmi jogot, megkönnyítse a megfelelést és fokozza a fogyasztóvédelmi jog érvényesítését.

Annak érdekében, hogy ez az adatbázis minél teljesebb és könnyen használható legyen, kérjük, e formanyomtatvány segítségével küldje el észrevételeit.

Utolsó frissítés: 08/10/2020

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit