Let op: de oorspronkelijke versie van deze pagina (Grieks) is onlangs gewijzigd. Aan de vertaling in het Nederlands wordt momenteel gewerkt.
Swipe to change

Publicatie van officiële bekendmakingen

Er bestaat geen officiële vertaling in de door u gewenste taal.
U kunt van deze tekst wel een automatische vertaling raadplegen. Let op: zo'n automatische vertaling dient alleen ter informatie. De beheerder van deze website kan niet instaan voor de kwaliteit van die vertaling.

Op welke website(s) worden officiële bekendmakingen gepubliceerd?

Nationale Drukkerij (Ethnikó Typografeía): bekendmakingen worden gepubliceerd in de Staatscourant (Efimerída tis Kyvérnisis).
Instanties die mededelingen laten drukken door de Nationale Drukkerij betalen daarvoor de kostprijs of zij stellen de daarvoor benodigde middelen ter beschikking. De kosten worden vastgesteld door een speciaal daartoe opgerichte vaste commissie die bestaat uit drie functionarissen van de Nationale Drukkerij; de leden van de commissie worden aangewezen door de Bijzonder Secretaris van de Drukkerij.

"Transparantie" (Diávgeia)

Hooggerechtshof (Áreios Págos)

Raad van State (Symvoúlio tis Epikrateías)

Welke soorten bekendmakingen worden gepubliceerd?

Nationale Drukkerij: artikel 7 van Wet nr. 3469/2006.

Transparantie: artikel 2 van Wet nr. 3861/2010.

Hooggerechtshof: civiele en strafrechtelijke uitspraken vanaf 2007.

Raad van State: bestuursrechtelijke uitspraken.

Van welke organisatie(s) worden bekendmakingen gepubliceerd?

Nationale Drukkerij: bekendmakingen worden gepubliceerd door de betreffende instantie, op verzoek van een overheidsinstantie of een instantie die behoort tot de overheid in bredere zin.

Transparantie: de bekendmakingen als bedoeld in artikel 2 van Wet nr. 3861/2010 worden zonder vertraging gepubliceerd op internet door de bekendmakende instantie.

Hooggerechtshof: bekendmakingen worden gepubliceerd door de betreffende instantie.

Raad van State: bekendmakingen worden gepubliceerd door de betreffende instantie.

Is de toegang tot de officiële bekendmakingen kosteloos?

Ja.

Welke zoekopdrachten zijn er mogelijk?

Er kan worden gezocht op zoektermen, woorden of zinsdelen, registratienummer, nummer van desbetreffende rechterlijke uitspraak, uitgavenummer, thema, categorie, soort, instantie of datum.

Sinds wanneer zijn officiële bekendmakingen beschikbaar in elektronische vorm?

Nationale Drukkerij: 1997

Transparantie: 2010

Hooggerechtshof: 2007

Raad van State: 2016

Kunnen gebruikers zoekopdrachten opslaan en een bericht krijgen zodra er nieuwe resultaten zijn?

Nee.

Zijn officiële bekendmakingen kosteloos beschikbaar als open data? Zo ja, waar kan ik ze downloaden en waar kan ik de technische informatie erover vinden?

Ja.
Elke instantie is verantwoordelijk voor de werking en inhoud van de gegevensbank voor officiële bekendmakingen die zij beheert. De betreffende instanties bewaren de opgeslagen gegevens en/of de technische informatie daarover dan ook in hun interne gegevensbanken.

Laatste update: 01/07/2019

De verschillende taalversies van deze pagina worden bijgehouden door de betrokken lidstaten. De informatie wordt vertaald door de diensten van de Europese Commissie. Eventuele aanpassingen zijn daarom mogelijk nog niet verwerkt in de vertalingen. De Europese Commissie aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid met betrekking tot informatie of gegevens in dit document. Zie de juridische mededeling voor auteursrechtelijke bepalingen van de lidstaat die verantwoordelijk is voor deze pagina.
Sommige pagina's van deze website worden aangeleverd door de EU-landen. Momenteel doen zij het nodige om die pagina's aan te passen aan de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Mocht bepaalde informatie nog niet het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie weerspiegelen, dan is dit onbedoeld en zal dit worden gecorrigeerd.

Feedback

Met onderstaand formulier kunt u ons opmerkingen en feedback sturen over onze nieuwe website