Hivatalos közlemények közzététele

Az uniós tagállamok hivatalos közleményeinek online közzétételére vonatkozó tájékoztatás

A hivatalos közlemény a hivatalos igazságügyi és kormányzati bejelentések közzététele, amelyek nem jogalkotási jellegűek vagy semmilyen más értelemben nem tartalmaznak kötelező erejű szabályokat, és amelyeket elektronikus formában tesznek közzé az állami közlönyökben és/vagy a hivatalos lapokban.

Számos uniós tagállam online elérhetővé teszi hivatalos közleményeit. Ugyanakkor a közzététel módjára kiható jogi keretek és gyakorlatok országonként eltérnek. E közzétételek jobb hozzáférhetőségét elősegítendő e szakasz összegyűjti az arra vonatkozó információkat, hogy az egyes uniós tagállamok miként teszik közzé hivatalos közleményeiket online.

A nemzeti oldalak tartalma az adott uniós tagállamban fennálló helyzetet tükrözi.

Kérjük, válassza ki az adott ország zászlaját a vonatkozó részletes nemzeti információkhoz.

Utolsó frissítés: 07/10/2020

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.