Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata görög nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Hivatalos közlemények közzététele

Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

A hivatalos közleményeket mely honlapo(ko)n teszik közzé?

Nemzeti Nyomda (Ethnikó Typografeía): a közleményeket a Kormányzati Közlönyben (Efimerída tis Kyvérnisis) teszik közzé.
Azok a szervek, amelyek a Nemzeti Nyomdában dokumentumokat nyomtattatnak a felmerült költségekre díjat fizetnek vagy biztosítják a felhasznált fogyóeszközöket. A költségeket a nyomda tisztviselőiből álló és e célból felállított állandó háromtagú bizottság határozza meg; a tagokat a nyomda főtitkára jelöli ki.

Átláthatóság” (Diávgeia)

Legfelsőbb bíróság (Áreios Págos)

Államtanács (Symvoúlio tis Epikrateías)

Milyen típusú közleményeket tesznek közzé?

Nemzeti Nyomda: 3469/2006. sz. törvény 7. cikke.

Átláthatóság: 3861/2010. sz. törvény 2. cikke.

Legfelsőbb bíróság: 2007 után hozott polgári és büntető bírósági ítéletek.

Államtanács: közigazgatási bírósági ítéletek.

Mely szervezet(ek)től származó közleményeket tesznek közzé?

Nemzeti Nyomda: A közleményeket az érintett szerv teszi közzé állami szerv vagy a tágabb állami szektorban működő szerv kérésére.

Átláthatóság: A 3861/2010. sz. törvény 2. cikkében hivatkozott közleményeket a közleményt kibocsátó szerv az interneten haladéktalanul közzéteszi.

Legfelsőbb bíróság: A közleményeket az érintett szerv teszi közzé.

Államtanács: A közleményeket az érintett szerv teszi közzé.

Ingyenes-e a hozzáférés a hivatalos közleményekhez?

Igen.

Milyen típusú keresések végezhetők?

Keresés végezhető kifejezés, szavak vagy kulcskifejezések, nyilvántartási szám, ítélet száma, kibocsátási szám, téma, kategória, típus, szerv, időpont alapján.

Mikor váltak elérhetővé a hivatalos közlemények elektronikus formában?

Nemzeti Nyomda: 1997

Átláthatóság: 2010

Legfelsőbb bíróság: 2007

Államtanács: 2016

Elmenthetők-e a keresések és küldhetők-e értesítések a feltételek teljesülése esetén?

Nem.

A hivatalos közlemények szabadon elérhetők-e nyílt hozzáférésű adatként? Amennyiben igen, az adattár és/vagy a technikai információk hol találhatók?

Igen.
Minden szerv felelős a hivatalos közlemények saját maga által kezelt adatbázisának működéséért és tartalmáért. Ezért az adattárat és/vagy a technikai információkat az érintett szervek kezelik a házon belüli adatbázisukban.

Utolsó frissítés: 01/07/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.