Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata finn nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Hivatalos közlemények közzététele

Finnország

Tartalomszolgáltató:
Finnország
Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

A hivatalos közleményeket mely honlapo(ko)n teszik közzé?

Kuulutusrekisteri (közlemények nyilvántartása)

Virallinen lehti (Hivatalos Közlöny)

Milyen típusú közleményeket tesznek közzé?

A közlemények nyilvántartását a bíróságok vagy hatóságok által az alábbi tárgyakban hozott határozatokra vonatkozó információkkal aktualizálják:

  1. nyilvános idézés;
  2. tartozásigazolás csődeljárásban;
  3. reorganizációs eljárás megindítása;
  4. részvénytársaság egyesülése, szétválása vagy pénzeszközeinek szétosztása, vagy a közösségekre és alapítványokra vonatkozó jogszabályokban hivatkozott egyéb intézkedés vagy határozat, amelyet a Hivatalos Közlönyben közzé kell tenni; vagy
  5. bírósági végrehajtó közleménye.

A Hivatalos Közlönyben teszik közzé azokat az értesítéseket, közleményeket és egyéb dokumentumokat, amelyeket törvény, rendelet vagy alsóbb fokú bíróság által hozott más határozat rendelkezése alapján a Hivatalos Közlönyben közzé kell tenni.

Mely szervezet(ek)től származó közleményeket tesznek közzé?

A közlemények nyilvántartását a körzeti bíróságok által kibocsátott nyilvános idézésekkel, valamint a csődeljárásban vagy reorganizációs eljárásban kiadott tartozásigazolásokkal kapcsolatos információkkal aktualizálják. A nyilvántartásban más hatóságok közleményeit is feltüntetik, ide tartoznak többek között a kereskedelmi nyilvántartást vezető hatóságok által kibocsátott nyilvános idézések, a cégek egyesülésére és szétválására vonatkozó információk és a lefoglaló hatóságok által a lefoglalt vagyontárgyak értékesítésével kapcsolatban kiadott közlemények: a vagyon felosztásának megvitatása, hitelezői egyezség kialakítása és levelezés a hitelezőkkel.

A Hivatalos Közlönyben közzéteszik a különböző szervezetek által kibocsátott értesítéseket, közleményeket és egyéb dokumentumokat.

Ingyenes-e a hozzáférés a hivatalos közleményekhez?

A közlemények nyilvántartása: igen

Hivatalos Közlöny: A PDF-példányok 2011 óta ingyenesek. A Credita által fenntartott adatbázis díjköteles:

Egy felhasználó esetén az ár hozzáférési jogosultságonként: 185 EUR évente, 2–5 felhasználó esetén az ár hozzáférési jogosultságonként: 135 EUR évente, 5-nél több felhasználó esetén az ár hozzáférési jogosultságonként: 115 EUR évente

Milyen típusú keresések végezhetők?

A közlemények nyilvántartásában szereplő bejegyzések az alábbi szempontok szerint kereshetők:

A közlemény típusa

A közlemény tárgya

Üzleti azonosító / születési idő / születési év

Esedékesség időpontja

Lakóhely

A körzeti bíróság által kibocsátott ügyszám

A Hivatalos Közlöny díjköteles adatbázisában korlátozásmentes kulcsszavas keresés is elérhető.

Mikor váltak elérhetővé a hivatalos közlemények elektronikus formában?

A közlemények nyilvántartása: 2004. április 1.

Hivatalos Közlöny: 2011 óta

Elmenthetők-e a keresések és küldhetők-e értesítések a feltételek teljesülése esetén?

A közlemények nyilvántartása: nem

Hivatalos Közlöny: A díjköteles adatbázis használata során a keresések elmenthetők és e-mail útján kézbesített értesítések kérhetők.

A hivatalos közlemények szabadon elérhetők-e nyílt hozzáférésű adatként? Amennyiben igen, az adattár és/vagy a technikai információk hol találhatók?

Nem érhetők el nyílt hozzáférésű adatként.

Utolsó frissítés: 30/10/2018

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.