Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata dán nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Hivatalos közlemények közzététele

Dánia

Tartalomszolgáltató:
Dánia

A hivatalos közleményeket mely honlapo(ko)n teszik közzé?

A hivatalos közlemények bekerülnek a dán Hivatalos Közlönybe (Statstidende) és azokat a https://statstidende.dk/ oldalon teszik közzé.

A Statstidende 2005. október 14-ig nyomtatott formában is megjelent.

Milyen típusú közleményeket tesznek közzé?

A Statstidendében az állampolgárok, vállalkozások vagy hatóságok tekintetében joghatással bíró, meghatározott kötelező erejű közleményeket és egyes kötelező erővel nem bíró közleményeket tesznek közzé.
Többek között elhunyt személyek hagyatékával kapcsolatos közleményeket (pl. hitelezői felhívást), csődvagyonnal kapcsolatos közleményeket (pl. csődeljárásban hozott végzést), társaságok átszervezésével, bírósági végzésekkel vagy idézésékkel, bírósági végzésben elrendelt értékesítéssel, valamint választásokkal és népszavazással kapcsolatos közleményeket tesznek közzé.

Mely szervezet(ek)től származó közleményeket tesznek közzé?

A bíróságok, ügyvédek, közintézmények és magánvállalkozások közleményeit teszik közzé.

Ingyenes-e a hozzáférés a hivatalos közleményekhez?

Az egyszeri és az állandó keresések egyaránt ingyenesek (lásd alább).

Milyen típusú keresések végezhetők?

Három keresési lehetőség áll rendelkezésre:

  • Keresés a közlemény száma alapján.
  • Egyszerű keresés: szabad szöveg (pl. a közlemény típusa vagy az érintett személy neve), a közlemény dátumával/időszakával kombinálva.
  • Részletes keresés: a közlemény kategóriájának behatárolása (pl. elhunyt személy hagyatéka vagy bíróság által elrendelt értékesítés, illetve valamely ahhoz kapcsolódó alkategória) és a választott kategóriától függően különböző szempontok szerinti keresés (pl. név, CPR/CVR szám [üzleti/személyi azonosító szám] és/vagy a közleménnyel érintett személy vagy az értesítést megosztó személy címe).

Másik összefüggésben bizalmasnak minősülő személyes adatokat tartalmazó közlemények keresése során egy év elteltével a név vagy egyéb, személyazonosításra szolgáló adat nem használható keresési feltételként.
A közleményeket 5 év elteltével törlik a statstidende.dk oldalról.

Mikortól váltak hozzáférhetővé a hivatalos közlemények elektronikus formában?

A Statstidendét 2000 óta teszik közzé elektronikus úton. 2005. október 15. óta a Statstidendét kizárólag elektronikus úton teszik közzé.

Elmenthetők-e a keresések és küldhetők-e értesítések a feltételek teljesülése esetén?

Állandó keresések beállíthatók. Ez ingyenes, viszont felhasználói regisztráció szükséges hozzá. Főszabály szerint akár 25 állandó keresés is beállítható.
Az állandó keresési feltételeknek megfelelő közleményeket html formátumban e-mailben megküldik a közlemény közzétételének napján.
Szintén fel lehet iratkozni a Statstidende napi pdf változatára. Így a Statstidende megjelenési napjain e-mailben megküldik az aznapi Statstidendét pdf formátumban.

A hivatalos közlemények szabadon elérhetők-e nyílt hozzáférésű adatként? Amennyiben igen, az adattár és/vagy a technikai információk hol találhatók?

A nyílt hozzáférésű adatok mindenki számára elérhetőek REST kereséssel a https://statstidende.dk oldalon. A Statstidende technikai fejlesztése jelenleg folyamatban van. Ezzel összefüggésben mérlegelik, hogy továbbra is biztosítsák-e ezt az opciót.

Utolsó frissítés: 30/10/2018

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit