O evropski pravosodni mreži

EPM (v kazenskih zadevah) je mreža nacionalnih kontaktnih točk v državah članicah EU, imenovanih s strani osrednjih organov in drugih pristojnih organov, s posebnimi odgovornostmi na področju pravosodnega sodelovanja v kazenskih zadevah.

Vloga EPM (v kazenskih zadevah) je olajšanje pravosodnega sodelovanja v kazenskih zadevah z zagotavljanjem pravnih in praktičnih nasvetov ter pomočjo pri vzpostavitvi neposrednih stikov med pristojnimi nacionalnimi organi. Kontaktne točke EPM (v kazenskih zadevah) so vključene tudi v organizacijo in spodbujanje usposabljanj o pravosodnem sodelovanju v kazenskih zadevah.

Na spletišču EPM (v kazenskih zadevah) so na voljo e-orodja za olajšanje sodelovanja ter druge praktične informacije, vključno z informacijami o sodelovanju z državami in pravosodnimi mrežami zunaj EU.

Evropsko pravosodno mrežo upravlja sekretariat s sedežem pri Eurojustu v Haagu. Sedanji vodja sekretariata EPM (v kazenskih zadevah) je Ola Löfgren.

Zadnja posodobitev: 27/11/2019

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.

Povratne informacije

S spodnjim obrazcem sporočite svoje pripombe in povratne informacije o našem novem spletišču