O EJN-u

Europska pravosudna mreža u kaznenim stvarima (EJN (u kaznenim stvarima)) mreža je nacionalnih kontaktnih točaka u središnjim upravnim tijelima i drugim nadležnim tijelima država članica EU-a s posebnim odgovornostima u području pravosudne suradnje u kaznenim stvarima.

Uloga je EJN (u kaznenim stvarima) olakšati pravosudnu suradnju u kaznenim stvarima pružanjem pravnih i praktičnih savjeta te pomoći u ostvarivanju izravnog kontakta između nacionalnih nadležnih tijela. Kontaktne točke EJN (u kaznenim stvarima) uključene su u organizaciju i promicanje osposobljavanja o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima.

Na internetskoj stranici EJN (u kaznenim stvarima) nalaze se e-alati za olakšavanje suradnje i druge praktične informacije, uključujući informacije o suradnji s državama i pravosudnim mrežama izvan EU-a.

Europsku pravosudnu mrežu uređuje tajništvo smješteno u Eurojustu u Hagu. Trenutačni je voditelj tajništva EJN-a g. Ola Löfgren.

Posljednji put ažurirano: 26/11/2019

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.
S obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, Komisija ažurira dio sadržaja na ovim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.

Povratne informacije

Koristite se obrascem u nastavku kako biste podijelili svoje komentare i povratne informacije o našoj novoj internetskoj stranici