O EJN-u

Europska pravosudna mreža u kaznenim stvarima (EJN u kaznenim stvarima) mreža je nacionalnih kontaktnih točaka u središnjim upravnim tijelima i drugim nadležnim tijelima država članica EU-a s posebnim odgovornostima u području pravosudne suradnje u kaznenim stvarima.

Uloga je Europske pravosudne mreže olakšati pravosudnu suradnju u kaznenim stvarima pružanjem pravnih i praktičnih savjeta te pomoći u ostvarivanju izravnog kontakta između nacionalnih nadležnih tijela. Kontaktne točke Europske pravosudne mreže uključene su u organizaciju i promicanje osposobljavanja o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima.

Na internetskoj stranici Europske pravosudne mreže nalaze se e-alati za olakšavanje suradnje i druge praktične informacije, uključujući informacije o suradnji s državama i pravosudnim mrežama izvan EU-a.

Europsku pravosudnu mrežu uređuje tajništvo smješteno u Eurojustu u Hagu. Trenutačni je voditelj tajništva EJN-a g. Ola LÖFGREN.

Kliknite ovdje za internetsku stranicu Europske pravosudne mreže u kaznenim stvarima.

Posljednji put ažurirano: 19/02/2019

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.