Ha a kárigényemet ebből az országból egy másik EU-országba kell küldeni

Melyik hatóság fog számomra segítséget nyújtani a kártérítési igényem másik uniós tagállamba történő megküldésében?

Nincs információ.

Milyen szerepe van a segítséget nyújtó hatóságnak?

A támogató hatóság feladata, hogy segítse Önt abban, hogy a kárenyhítésben való részesülés érdekében meg tudja kapni a kérelem elkészítéséhez szükséges információkat és be tudja nyújtani a kérelmet a szükséges dokumentumokkal együtt, ezáltal segít a gyakorlati és a nyelvi nehézségek leküzdésében.

Lefordítja-e ez a hatóság az igazoló dokumentumokat, ha a kérelem külföldre küldéséhez ez szükséges? Ha igen, ki viseli ennek költségeit?

A Társadalombiztosítási Hatóság a támogató hatóság, de nem feladata az alátámasztó dokumentumok lefordítása.

Kapcsolódnak-e adminisztratív vagy egyéb díjak a kérelem külföldre küldéséhez?

A kérelem külföldre küldése esetén nem kell adminisztratív vagy egyéb díjat fizetni.

Utolsó frissítés: 31/10/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit