Če bo moj zahtevek obravnavan v tej državi

Odškodninske sheme v državah EU

Člen 12 direktive o odškodnini določa, da mora vsaka država EU vzpostaviti nacionalno shemo odškodnin za žrtve nasilnih naklepnih kaznivih dejanj. V skladu s tem zakonodajnim aktom imajo vse žrtve nasilnih naklepnih kaznivih dejanj dostop do nacionalne odškodninske sheme v državi, na ozemlju katere je bilo kaznivo dejanje storjeno.

Tukaj so na voljo informacije o odškodninskih shemah v državah EU.

Nekatere države omogočajo svojim državljanom dostop do odškodnine, tudi če je bilo kaznivo dejanje storjeno v tujini. Ta vidik trenutno v pravilih EU ni zajet.

V skladu z direktivo o odškodnini lahko zahtevate odškodnino v državi EU, v kateri je bilo kaznivo dejanje storjeno, če prebivate bodisi v tej državi (nacionalni primer) bodisi v drugi državi EU (čezmejni primer).

Zato vam priporočamo, da preberete informacije o državi, v kateri je bilo kaznivo dejanje storjeno.

Za podrobnejše informacije o posamezni državi izberite ustrezno zastavico.

Zadnja posodobitev: 08/10/2020

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.

Povratne informacije

S spodnjim obrazcem sporočite svoje pripombe in povratne informacije o našem novem spletišču