Európai öröklési bizonyítvány


A 650/2012/EU rendelet megkönnyíti az uniós polgároknak a nemzetközi öröklési ügyek jogi vonatkozásainak intézését. Oldalunkon: kapcsolódó tagállami információk és online formanyomtatvány


A 2015. augusztus 17-től alkalmazandó 2012. július 4-i 650/2012/EU rendelet megkönnyíti a polgárok számára a nemzetközi öröklés jogi vonatkozásainak kezelését annak biztosítása révén, hogy egyetlen jog alapján egyetlen hatóság koherens módon kezeli a határokon átnyúló öröklést.

A rendeletet Dánia, Írország és az Egyesült Királyság kivételével valamennyi tagállam alkalmazza.

A rendelet bevezeti továbbá az európai öröklési bizonyítványt. Az európai öröklési bizonyítványt az öröklési ügyben eljáró hatóság állítja ki, és az örökösök, hagyományosok, végrendeleti végrehajtók és hagyatéki gondnokok használhatják jogállásuk bizonyítása, valamint jogaik vagy hatáskörük más tagállamokban történő gyakorlása céljából. Az európai öröklési bizonyítványt kibocsátása után bármilyen további eljárás nélkül minden tagállamban elismerik.

További információkért látogasson el az öröklésre vonatkozó oldalra, vagy tekintse meg a határokon átnyúló öröklésre vonatkozó, polgároknak szóló útmutatót.

Ezt a formanyomtatványt az alábbi linkekre kattintva lehet kitölteni. Ha már elkezdte egy formanyomtatvány kitöltését, és piszkozatként elmentette azt, a „Piszkozat betöltése” gomb segítségével töltheti le a formanyomtatványt.

Ezeket a formanyomtatványokat online is kitöltheti, ha az alábbi linkek egyikére kattint.

  • V Formanyomtatvány - Európai öröklési bizonyítvány
    • a következő nyelven: magyar
      Üres formanyomtatvány letöltése a következő nyelven: magyar (nyelvváltás)

Ha már van elmentett formanyomtatványa, kérjük, kattintson a Piszkozat betöltése gombra.

Ha már van elmentett formanyomtatványa, kérjük, kattintson a Piszkozat betöltése gombra.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés : 13/12/2018

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit