Európai öröklési bizonyítvány


A 650/2012/EU rendelet megkönnyíti az uniós polgároknak a nemzetközi öröklési ügyek jogi vonatkozásainak intézését. Oldalunkon: kapcsolódó tagállami információk és online formanyomtatvány


A 2015. augusztus 17-től alkalmazandó 2012. július 4-i 650/2012/EU rendelet megkönnyíti a polgárok számára a nemzetközi öröklés jogi vonatkozásainak kezelését annak biztosítása révén, hogy egyetlen jog alapján egyetlen hatóság koherens módon kezeli a határokon átnyúló öröklést.

A rendeletet Dánia es Írország kivételével valamennyi tagállam alkalmazza.

A rendelet bevezeti továbbá az európai öröklési bizonyítványt. Az európai öröklési bizonyítványt az öröklési ügyben eljáró hatóság állítja ki, és az örökösök, hagyományosok, végrendeleti végrehajtók és hagyatéki gondnokok használhatják jogállásuk bizonyítása, valamint jogaik vagy hatáskörük más tagállamokban történő gyakorlása céljából. Az európai öröklési bizonyítványt kibocsátása után bármilyen további eljárás nélkül minden tagállamban elismerik.

További információkért látogasson el az öröklésre vonatkozó oldalra, vagy tekintse meg a határokon átnyúló öröklésre vonatkozó, polgároknak szóló útmutatót.

Ezeket a formanyomtatványokat online is kitöltheti, ha az alábbi linkek egyikére kattint. Ha már elkezdte egy formanyomtatvány kitöltését és mentette a piszkozatot, feltöltheti a "Piszkozat betöltése" gombra való kattintással.
2020. február 1-jétől az Egyesült Királyság már nem uniós tagállam. A kilépésről rendelkező megállapodás értelmében azonban az átmeneti időszak alatt az uniós jog továbbra is alkalmazandó az Egyesült Királyságra és az Egyesült Királyságban. Az Egyesült Királyság az átmeneti időszak végéig, azaz 2020. december 31-ig szerepelni fog a formanyomtatványokon választható országként.

  • V Formanyomtatvány - Európai öröklési bizonyítvány
    • a következő nyelven: magyar
      Üres formanyomtatvány letöltése a következő nyelven: magyar (nyelvváltás)

Ha már van elmentett formanyomtatványa, kérjük, kattintson a Piszkozat betöltése gombra.

Ha már van elmentett formanyomtatványa, kérjük, kattintson a Piszkozat betöltése gombra.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés : 01/02/2020

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit