Információk állampolgároknak

Az uniós polgárok számára a polgári és kereskedelmi jogi segítséggel kapcsolatos tematikus oldalakhoz és kiadványokhoz való hozzáférés

Hogyan segíti a polgárokat a polgári és EIH (polgári és kereskedelmi ügyek)?

A EIH (polgári és kereskedelmi ügyek) megkönnyíti a nemzeti igazságügyi hatóságok közötti kapcsolattartást, ez pedig segítséget jelent a határokon átnyúló polgári és kereskedelmi ügyekben érintett polgárok számára. A EIH (polgári és kereskedelmi ügyek) az alábbi módokon segíti elő az igazságszolgáltatáshoz való jog hatékony érvényesülését:

  • széleskörű tájékoztatást nyújt a polgárok számára az uniós, nemzeti és nemzetközi polgári és kereskedelmi jog tekintetében a különböző témaköröket lefedő oldalakon, amelyek itt érhetők el.
  • emellett több kiadványt is készített, különösen a polgároknak szóló, konkrét uniós jogi eszközökre vonatkozó iránymutatásokat.
Utolsó frissítés: 21/11/2019

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit