Usposabljanje odvetnikov

Glavni organizatorji pripravniškega obdobja za odvetnike v državah članicah EU so odvetniške zbornice, zasebne odvetniške pisarne ali družbe, ponudniki usposabljanja in univerze. V nekaterih državah članicah to nalogo opravljajo pritožbena sodišča in ministrstvo za pravosodje. Nadzor stalnega usposabljanja, kjer obstaja, zagotavlja odvetniška zbornica.

Sledijo informativni pregledi sistemov usposabljanja odvetnikov v državah članicah EU. Lahko so koristni za nacionalne odvetniške zbornice ter za primerjavo usposabljanja odvetnikov, ki želijo uveljavljati svojo pravico do ustanavljanja v drugi državi članici.

Informativne preglede sta v okviru pilotnega projekta o evropskem izobraževanju v pravosodju pripravila Svet odvetniških združenj Evrope (CCBE) in Evropski center za sodnike in odvetnike Evropskega inštituta za javno upravo (EIPA). Več informacij je na voljo tukaj.

Zadnja posodobitev: 01/02/2020

Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.

Povratne informacije

S spodnjim obrazcem sporočite svoje pripombe in povratne informacije o našem novem spletišču