NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini engleză a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Swipe to change

Sisteme de formare a avocaților

Asociațiile barourilor, cabinetele private sau firmele de avocatură, furnizorii de servicii de formare și universitățile sunt principalii organizatori de stagii practice pentru avocați în statele membre ale UE. În unele state membre, această sarcină este îndeplinită de curțile de apel și de Ministerul Justiției. Supravegherea formării continue, în cazul în care aceasta există, este asigurată de barouri.

Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

În continuare sunt prezentate fișe informative în care sunt descrise sistemele de formare a avocaților din statele membre ale UE. Acestea pot fi utile barourilor naționale și ajută la compararea cursurilor de formare de care au beneficiat avocații care doresc să își exercite libertatea de stabilire într-un alt stat membru.

Fișele informative au fost elaborate de Consiliul Barourilor Europene (CCBE) și de Centrul European pentru Judecători și Avocați al EIPA în cadrul proiectului-pilot privind formarea judiciară europeană. Pentru informații suplimentare, faceți clic aici.

Ultima actualizare: 20/09/2018

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.

Opinia dvs.

Completați formularul de mai jos pentru a ne transmite observațiile dumneavoastră cu privire la noul nostru site