Let op: de oorspronkelijke versie van deze pagina (Engels) is onlangs gewijzigd. Aan de vertaling in het Nederlands wordt momenteel gewerkt.
Swipe to change

Opleidingssystemen voor advocaten

De orden van advocaten, private praktijken of advocatenkantoren, aanbieders van opleidingen en universiteiten zijn in de EU-lidstaten de belangrijkste instanties die de stage van advocaten organiseren. In sommige lidstaten wordt deze taak door de hoven van beroep en het ministerie van Justitie uitgeoefend. Voortgezette opleiding staat in voorkomend geval onder het toezicht van de balie.

Er bestaat geen officiële vertaling in de door u gewenste taal.
U kunt van deze tekst wel een automatische vertaling raadplegen. Let op: zo'n automatische vertaling dient alleen ter informatie. De beheerder van deze website kan niet instaan voor de kwaliteit van die vertaling.

Onderstaande informatiebladen beschrijven de opleidingsystemen voor advocaten in de lidstaten. De informatiebladen kunnen met name nuttig zijn voor nationale orden van advocaten, bijvoorbeeld voor het vergelijken van de opleidingen die advocaten die hun vrijheid van vestiging in een andere lidstaat willen uitoefenen hebben genoten.

De informatiebladen zijn opgesteld door de Raad van de balies van de Europese Unie (CCBE) en het Europees Centrum voor rechters en advocaten van het EIPA in het kader van een proefproject betreffende Europese justitiële opleiding. Klik hier voor meer informatie.

Laatste update: 20/09/2018

Deze pagina wordt beheerd door de Europese Commissie. De informatie op deze pagina geeft niet noodzakelijk het officiële standpunt van de Europese Commissie weer. De Commissie aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor informatie of gegevens waarnaar in dit document wordt verwezen. Gelieve de juridische mededeling te raadplegen voor de auteursrechtelijke regeling voor Europese pagina's.

Feedback

Met onderstaand formulier kunt u ons opmerkingen en feedback sturen over onze nieuwe website