Sustavi za izobrazbu odvjetnika

Odvjetničke komore, privatne prakse ili odvjetnička društva, davatelji usluga izobrazbe i sveučilišta glavni su organizatori izobrazbe odvjetnika u državama članicama EU-a. U nekim državama članicama izobrazbu provode žalbeni sudovi i ministarstva pravosuđa. Komora nadzire trajnu izobrazbu tamo gdje je dostupna.

U nastavku su navedeni informativni listići o sustavima za izobrazbu odvjetnika u državama članicama EU-a. Oni mogu biti korisni nacionalnim odvjetničkim komorama i omogućiti usporedbu izobrazbe odvjetnika koji žele ostvarivati svoje pravo na slobodni poslovni nastan u drugoj državi članici.

Podatke su pripremili Vijeće odvjetničkih komora u Europi (CCBE) i Europski centar za suce i odvjetnike EIPA-e u okviru pokusnog projekta o europskoj pravosudnoj izobrazbi. Za više informacija kliknite ovdje.

Posljednji put ažurirano: 20/09/2018

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.

Povratne informacije

Koristite se obrascem u nastavku kako biste podijelili svoje komentare i povratne informacije o našoj novoj internetskoj stranici