Pružatelji usluga pravosudne izobrazbe

Nacionalni sustavi za izobrazbu najvažniji su pružatelji europske pravosudne izobrazbe sudaca. Škole koje pružaju početnu i trajnu izobrazbu postoje u 17 država članica. U ostalim državama izobrazbu organiziraju ministarstva pravosuđa, sudbena vijeća ili sudske službe.

U nastavku su navedeni podaci o nadležnim tijelima za pravosudnu izobrazbu u državama članicama EU-a.

Dodatnim informacijama o tečajevima za početnu izobrazbu u državama članica dostupno je na web-mjestu projekta „Izbornik za pravosuđe” pristupite tako da kliknete ovdje (podacima o početnoj izobrazbi moguće je pristupiti odabirom oznake za pristup podacima o državi – access to country data set).

Posljednji put ažurirano: 01/02/2020

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.
S obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, Komisija ažurira dio sadržaja na ovim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.