Polgári és kereskedelmi ügyekben hozott bírósági határozatok - Brüsszel I.

I. melléklet – A 3. cikk (2) bekezdésében és a 4. cikk (2) bekezdésében említett joghatósági szabályok

A rendelet 3. cikkének (2) bekezdésében és 4. cikkének (2) bekezdésében hivatkozott nemzeti joghatósági szabályok a következők:

Romániában: a polgári perrendtartásról szóló 134/2010. sz. törvény „Nemzetközi polgári eljárás” című VII. könyvének „A román bíróságok nemzetközi joghatósága” elnevezésű I. címének 1065–1081. cikke

II. melléklet – Azok a bíróságok vagy hatáskörrel rendelkező hatóságok, amelyekhez a 39. cikkben említett kérelmet kell intézni

Romániában a „törvényszék” (tribunal) (a Románia uniós csatlakozásának időpontjától egyes közösségi rendeletek végrehajtásához szükséges intézkedésekről szóló, 119/2006. sz. sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó, módosított 191/2007. sz. törvény I2 szakasza 1. cikkének (1) bekezdése; a polgári perrendtartás 95. cikkének (1) bekezdése, 1098. cikke és 1102. cikkének (1) bekezdése)

III. melléklet – Azok a bíróságok, amelyekhez a 43. cikk (2) bekezdésében említett jogorvoslat benyújtható

Romániában a „fellebbviteli bíróság” (Curtea de apel) (a polgári perrendtartásról szóló 134/2010. sz. törvény 96. cikkének (2) bekezdése).

IV. melléklet – A 44. cikk alapján benyújtható jogorvoslati kérelmek

fellebbezés (a polgári perrendtartás 97. cikkének (1) bekezdése)

Utolsó frissítés: 17/06/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.