Költségmentesség

Szlovákia

Tartalomszolgáltató:
Szlovákia

Nemzeti jog: A költségmentességről szóló törvény

A költségmentességre vonatkozó rendelkezéseket megállapító 327/2005. sz. törvény PDF (328 Kb) sk, amellyel a Szlovák Köztársaság átültette a költségmentességről szóló irányelv rendelkezéseit, 2006. január 1-jén lépett hatályba.


ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Szlovákia

Költségmentesség


*kötelező választás

A 14. cikk (2) bekezdésének első francia bekezdése – Az illetékes fogadó vagy továbbító hatóságok neve és címe

A kérelmeket a kérelmező állandó vagy ideiglenes lakóhelye szerinti Jogsegélyközpont kezelőirodájában kell leadni vagy oda megküldeni.

A 14. cikk (2) bekezdésének második francia bekezdése – A fogadó és továbbító hatóságok illetékességi területe

A Jogsegélyközpont hatásköre az alábbi földrajzi területre terjed ki: Szlovák Köztársaság.

A 14. cikk (2) bekezdésének harmadik francia bekezdése – A kérelmek fogadásának lehetséges módjai

A kapcsolattartás módja:

  • a kérelem személyes benyújtása a Jogsegélyközpont bármely irodájában
  • a kérelem postai úton történő megküldése a Jogsegélyközpont bármely irodájának címére

A 14. cikk (2) bekezdésének negyedik francia bekezdése – A kérelem kitöltésére használható nyelvek

A kérelmek benyújtására elfogadott nyelv: szlovák.

Utolsó frissítés: 22/04/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit