Költségmentesség

A költségmentességről szóló nemzeti jogszabályok: a 91-647. sz. törvény és a 91-1266. sz. rendelet.


A 14. cikk (2) bekezdésének első francia bekezdése – Az illetékes fogadó vagy továbbító hatóságok neve és címe

Igazságügyi Minisztérium, Polgári és Igazságügyi Osztály (Service de l'accès au droit et à la justice et de l'aide aux victimes), polgári jogsegély iroda (Bureau de l'aide juridictionnelle)

Az iroda címe: 13 Place Vendôme; 75042 Paris CEDEX 01; Franciaország

Tel.: +33 1 70 22 74 12

E-mail: baj.sadjav-sg@justice.gouv.fr

A 14. cikk (2) bekezdésének második francia bekezdése – A fogadó és továbbító hatóságok illetékességi területe

Területi illetékessége Franciaországra mint anyaországra, a tengerentúli területekre (Guadeloupe, Martinique, Mayotte, Guyana és Réunion), valamint Saint-Pierre-re és Miquelonra terjed ki;

A 14. cikk (2) bekezdésének harmadik francia bekezdése – A kérelmek fogadásának lehetséges módjai

Postai úton a következő címre:

Igazságügyi Minisztérium, Polgári és Igazságügyi Osztály (Service de l'accès au droit et à la justice et de l'aide aux victimes), polgári jogsegély iroda (Bureau de l'aide juridictionnelle)

13, place Vendôme

75042 Paris CEDEX 01

Franciaország

A 14. cikk (2) bekezdésének negyedik francia bekezdése – A kérelem kitöltésére használható nyelvek

A kérelem kizárólag francia nyelven tölthető ki.

Utolsó frissítés: 17/02/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.