Informații pe regiuni
Instanțele competente să emită ordonanța asigurătorie sunt tribunalele districtuale (eparchiaká dikastíria).
Tribunalul districtual Nicosia
Tribunalul districtual Limassol
Tribunalul districtual Larnaca
Tribunalul districtual Paphos
Tribunalul districtual Famagusta
Autoritatea desemnată ca fiind competentă pentru a obține informații contabile este banca centrală.
Date de contact:
Adresa poștală:
Banca Centrală
Bulevardul John Kennedy 80
1076 Nicosia
Cyprus
sau P.O. Box 25529, 1395 Nicosia
Tel.: +357 22714100
Fax: +357 22714959
E-mail: cbcinfo@centralbank.gov.cy
Informațiile sunt furnizate de bănci sau instituțiile de credit autorității în materie de informații definită la articolul 6 alineatul (2A) din Legile Băncii Centrale a Ciprului din perioada 2002-2017, care este Banca Centrală a Ciprului [articolul 14 alineatul (5) litera (a) din Regulamentul (UE) nr. 655/2014].
Hotărârile tribunalelor districtuale pot fi atacate la Curtea Supremă.
Curtea Supremă
Autoritatea competentă pentru elementele de mai sus este Ministerul Justiției și al Ordinii Publice.
Autoritatea competentă pentru executarea ordonanței în conformitate cu articolul 23 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 655/2014 este executorul judecătoresc (dikastikós epidótis).
Nu există legislație națională care să reglementeze chestiunea păstrării conturilor comune și ale conturilor mandatarului în cauzele comerciale și civile. O parte care dorește păstrarea unui astfel de cont transmite instanței o cerere corespunzătoare, iar instanța este cea care, ca parte a competențelor sale mai generale, dispune sau nu indisponibilizarea parțială sau integrală a sumei în cauză, ținând cont de toate circumstanțele cazului.
Nu există norme specifice care să reglementeze și să excepteze astfel de sume în cauzele civile și comerciale, cu excepția sumelor care sunt indisponibilizate în temeiul unei proceduri penale, care sunt exceptate de la indisponibilizare și sechestru în scopul perceperii impozitelor datorate în conformitate cu articolul 9 litera (B) din Legile privind perceperea impozitelor din 1962 și 2014 și în conformitate cu punctul 13 din anexa X la Legile privind taxa pe valoarea adăugată din 2000-2014.
Nu există nicio dispoziție specifică bazată pe legislația națională care să interzică perceperea unor astfel de comisioane de către bănci de la titularii conturilor.
Nu există costuri.
Nu există nicio dispoziție în acest sens.
Tribunalele districtuale, la fel ca în cazul articolului 50 alineatul (1) litera (a).
Hotărârile unui tribunal districtual pot fi atacate la Curtea Supremă (articolul 21) în termen de 42 de zile, conform dispozițiilor ordinului 35 alineatul (2) din Codul de procedură civilă. Hotărârile interimare trebuie atacate în termen de 14 zile de la data publicării hotărârii interimare.
Costurile detaliate pot fi identificate la paginile 19-30 din documentul accesibil la următoarea adresă.
Pe lângă limba elenă, sunt acceptate traduceri ale documentelor în engleză.
Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.