Házassági ügyek és szülői felelősségre vonatkozó eljárások

Portugália

Tartalomszolgáltató:
Portugália

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Portugália

Családjog – házassági ügyek és a szülői felelősségre vonatkozó eljárások


*kötelező választás

67. cikk (a)

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata portugál nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Az oldal jelenleg a következő nyelveken olvasható.

Az 53. cikk értelmében kijelölt központi hatóság az alábbi kormányzati szerv:

DGRSP - Rehabilitációs és Büntetés-végrehajtási Főigazgatóság (Direcção-Geral de Reinserção e Serviços Prisionais)

Jogi és peres ügyek Osztálya (Gabinete Jurídico e Contencioso)

Travessa da Cruz do Torel, nº 1

1133-001 Lisszabon

Tel.: +351 218812200

Fax: +351 218853653

E-mail: gjc@dgrsp.mj.pt

67. cikk (b)

Az 57. cikk (2) bekezdés értelmében a központi hatósággal történő kapcsolattartás céljából használható nyelvek a portugál, az angol és a francia.

67. cikk (c)

A 45. cikk (2) bekezdés értelmében a láthatási joggal és a gyermek visszavitelével kapcsolatos igazolások céljából elfogadott nyelvek a portugál és az angol.

21. és 29. cikk

A 21. és 29. cikk szerinti ügyekben hatáskörrel rendelkező bíróság:

– a családjogi és kiskorúak ügyeiben eljáró bíróság (Juízo de Família e Menores); vagy, amennyiben ilyen nincs:

a helyi polgári jogi bíróság (Juízo Local Cível), amennyiben van ilyen, vagy egyébként az általános hatáskörrel rendelkező helyi bíróság (Juízo Local de Competência Genérica).

33. cikk

A 33. cikk szerinti fellebbezéseket a Fellebbviteli Bírósághoz (Tribunal da Relação) kell benyújtani.

34. cikk

A rendelet 34. cikkének alkalmazásában kizárólag jogkérdésben történő fellebbezésre van lehetőség, amelyet a Legfelsőbb Bírósághoz (Supremo Tribunal de Justiça) kell benyújtani.

Utolsó frissítés: 17/02/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit