Házassági ügyek és szülői felelősségre vonatkozó eljárások

Magyarország

Tartalomszolgáltató:
Magyarország

67. cikk (a)

Az 53. cikk alapján kijelölt központi hatóságok nevét, címét és a kapcsolattartás módját az oldal elején található keresőeszköz segítségével találhatja meg.

67. cikk (b)

A központi hatóságok részére szóló, az 57. cikk (2) bekezdése szerinti közlemények elfogadott nyelveit: magyar, angol, német, francia.

67. cikk (c)

A láthatási jogra és a gyermek visszavitelére vonatkozó igazolás esetén – 45. cikk (2) bekezdés: magyar, angol, német, francia.

21. és 29. cikk

Azok a bíróságok, amelyekhez a 21. és 29. cikkben említett kérelmek benyújthatók, a következők:

– Magyarországon, a törvényszék székhelyén működő járásbíróság, Budapesten a Budai Központi Kerületi Bíróság.

33. cikk

Azok a bíróságok, amelyekhez a 33. cikkben említett jogorvoslati kérelem benyújtható, a következők:

– Magyarországon, a törvényszék, Budapesten a Fővárosi Törvényszék.

34. cikk

A 34. cikkben említett, a jogorvoslat tárgyában hozott határozat kizárólag a következő eljárásokkal támadható meg:

– Magyarországon: a felülvizsgálati kérelem.

Utolsó frissítés: 05/04/2017

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.