Európai végrehajtható okirat

Észtország

Tartalomszolgáltató:
Észtország

1. Kijavítási és visszavonási eljárás (10. cikk (2) bekezdése)

Észtországban a rendelet 10. cikkének (2) bekezdése szerinti európai végrehajtható okirat helyesbítése vagy visszavonása iránti kérelmet a polgári perrendtartás 447. szakaszában meghatározott módon kell benyújtani (RT I, 19.03.2015, 27).

2. Felülvizsgálati eljárások (19. cikk (1) bekezdése)

A 19. cikk (1) bekezdése szerinti esetben a kérelmet Észtországban a polgári perrendtartás 415. szakaszában előírtak szerint kell benyújtani.

3. Használható nyelvek (20. cikk (2) bekezdésének c) pontja)

A rendelet 21. cikke (2) bekezdésének c) pontja alkalmazásában Észtországban a kérelmeket észt vagy angol nyelven, vagy e nyelvek valamelyikére lefordítva fogadják el.

4. Közokiratok hitelesítésére kijelölt hatóságok (25. cikk)

A 25. cikkben hivatkozott hatóság a harjumaai megyei bíróság.

Utolsó frissítés: 07/10/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.