Izvođenje dokaza

Bugarska

Sadržaj omogućio
Bugarska

Članak 2. – zamoljeni sudovi

Zahtjevi za izvođenje dokaza šalju se okružnom sudu [rayonen sad] na čijem se području nadležnosti dokazi trebaju izvesti. (Članak 617. stavak 1. Zakona o parničnom postupku)

Sud koji je u Republici Bugarskoj nadležan za odobravanje izravnog izvođenja dokaza je onaj pokrajinski sud [okrazhen sad] na čijem se području nadležnosti dokazi trebaju izvesti. (Članak 617. stavak 2. Zakona o parničnom postupku)

Odgovarajući nadležni sud možete pronaći koristeći se tražilicom na portalu.

Kliknite na poveznicu u nastavku za pregled svih nadležnih tijela povezanih s ovim člankom.
Popis nadležnih tijela

Članak 3. – središnje tijelo

Ministarstvo pravosuđa

Uprava za međunarodnu pravnu suradnju i europske poslove

Odjel za suradnju u građanskim stvarima

Telefon: (+359 2) 9237544

Faks: (+359 2) 9809223

Adresa: Ulitsa Slavyanska 1, 1040 Sofia

Bugarska

Članak 5. – jezici prihvatljivi za ispunjavanje obrazaca

Zahtjevi za izvođenje dokaza i izjava koje upućuje druga država članica trebaju biti sastavljeni na bugarskom ili prevedeni na bugarski jezik. (Članak 618. Zakona o parničnom postupku)

Članak 6. – prihvatljivi načini upućivanja zahtjeva i ostalih obavijesti

Načini primitka zahtjeva koji su dostupni sudovima i navedeni na popisu u skladu s člankom 2. stavkom 2.: pošta, kurirska služba, preporučena pošta s potvrdom o primitku i faks.

Članak 17. – središnje tijelo ili nadležno tijelo odgovorno za odluke o zahtjevima za neposredno izvođenje dokaza

Sud koji je u Republici Bugarskoj nadležan za odobravanje izravnog izvođenja dokaza je onaj pokrajinski sud na čijem se području nadležnosti dokazi trebaju izvesti. (Članak 617. stavak 2. Zakona o parničnom postupku)

Kliknite na poveznicu u nastavku za pregled svih nadležnih tijela povezanih s ovim člankom.
Popis nadležnih tijela

Članak 21. – sporazumi ili dogovori čije su stranke države članice te koji su u skladu s uvjetima iz članka 21. stavka 2.

Republika Bugarska nije zadržala ni sklopila sporazume ni dogovore s drugim državama članicama EU-a kojima je cilj olakšavanje izvođenja dokaza i koji moraju biti u skladu s dotičnom Uredbom.

Uredba ima veću pravnu snagu od sporazuma sklopljenih između Republike Bugarske i drugih država članica u pogledu izvođenja dokaza u građanskim i trgovačkim stvarima.

Posljednji put ažurirano: 14/09/2020

Verziju ove stranice na nacionalnom jeziku održava odgovarajuća država članica. Prijevode je napravila služba Europske komisije. Moguće promjene u originalu koje su unijela nadležna nacionalna tijela možda još nisu vidljive u drugim jezičnim verzijama. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest kako biste vidjeli propise o autorskim pravima države članice odgovorne za ovu stranicu.
Zbog povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije države članice trenutačno ažuriraju dio nacionalnih sadržaja na ovim internetskim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.