Țara se află în proces de tranziție către retragerea din UE.

Medierea

Irlanda de Nord

Conținut furnizat de
Irlanda de Nord

GĂSIREA INSTANŢELOR COMPETENTE

Instrumentul de căutare de mai jos vă va ajuta să identificați instanțele/autoritățile competente pentru un anumit instrument juridic european. Rețineți că deși am făcut eforturi pentru a stabili exactitatea rezultatelor, este posibil ca anumite cazuri excepționale privind determinarea competenței să nu fie acoperite.

Regatul Unit

Irlanda de Nord

Mediere


*mențiuni obligatorii

Articolul 10 - informații referitoare la instanțele sau autoritățile competente

Dacă doriți să conferiți forță executorie în Irlanda de Nord conținutului unui acord de mediere ar trebui să depuneți o cerere în acest sens, în conformitate cu procedura prevăzută, după cum urmează:

  • dacă nu ați inițiat încă o acțiune în instanță, cererea pentru conferirea caracterului executoriu unui acord rezultat din mediere se depune la Înalta Curte sau oricare dintre celelalte instanțe judecătorești (a se vedea linkul).
  • dacă există însă proceduri pendinte pe rolul unei instanțe din Irlanda de Nord, cererea pentru conferirea caracterului executoriu unui acord rezultat din mediere se depune la acea instanță.

O listă a instanțelor poate fi găsită la Serviciul instanțe judecătorești

Ultima actualizare: 25/02/2019

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.
Având în vedere retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, statele membre responsabile cu gestionarea paginilor cu informații naționale actualizează în prezent conținutul de pe acest site. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.

Opinia dvs.

Completați formularul de mai jos pentru a ne transmite observațiile dumneavoastră cu privire la noul nostru site