Közvetítés (mediáció)

Lietuva

Saturu nodrošina
Lietuva

KOMPETENTU TIESU MEKLĒŠANA

Ar zemāk pieejamā rīka palīdzību varat atrast tiesas(u) vai iestādi(es), kuras(u) kompetencē ir kāds konkrēts Eiropas Savienības tiesību akts. Ņemiet vērā, ka, lai arī esam centušies darīt visu iespējamo, lai nodrošinātu rezultātu precizitāti, dažos izņēmuma gadījumos kompetence var būt norādīta neprecīzi.

Lietuva

Mediācija


*jāaizpilda obligāti

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

A Litván Köztársaság polgári jogvitákban történő békéltető közvetítésről szóló, 2008. július 15-én elfogadott törvénye 6. cikkének (3) bekezdése szerint, amennyiben egy békéltető közvetítés révén rendezett jogvita egyidejűleg nem képezi bírósági eljárás tárgyát, a jogvita részes felei együttesen kérelmet nyújthatnak be valamely bírósághoz a vitarendezésnek a Litván Köztársaság polgári perrendtartása XXXIX. fejezetében foglalt egyszerűsített eljárás szerinti jóváhagyása céljából. A vitarendezés jóváhagyására irányuló kérelmet a felek által választott járásbírósághoz kell benyújtani ott, ahol a jogvita valamelyik részes felének lakóhelye vagy székhelye található.

Utolsó frissítés: 21/10/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Atsauksmes

Lai sniegtu atsauksmes un komentārus par mūsu jauno vietni

, izmantojiet šo veidlapu