Közvetítés (mediáció)

Észak-Írország

Tartalomszolgáltató:
Észak-Írország

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Egyesült Királyság

Észak-Írország

Közvetítés (mediáció)


*kötelező választás

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

Ha Észak-Írországban kíván egy közvetítés eredményeként létrejött megállapodást végrehajtatni, akkor ezt az alábbi eljárás szerint kell kérelmeznie:

• Ha Ön még nem kezdeményezett bírósági eljárást, a kérelmet a Felsőbírósághoz (High Court) vagy bármely más bírósághoz nyújthatja be (lásd az alábbi linket).

• Ha azonban Ön már peres fél egy észak-írországi bíróság előtt folyó eljárásban, akkor a megállapodás végrehajthatóvá nyilvánítását azon a bíróságon kell kérelmeznie, amelyet a tárgyalásra már kijelöltek.

A bíróságok listája a Bíróságok és törvényszékek szolgálatnál található.

Utolsó frissítés: 25/02/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit