Közvetítés (mediáció)

Málta

Tartalomszolgáltató:
Málta

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

Málta törvényeinek 474. fejezete – a közvetítésről szóló törvény – értelmében a felek, vagy egyikőjük a másik kifejezett hozzájárulásával kérhetik, hogy a közvetítés eredményeként létrejött írásbeli egyezség tartalmát Málta törvényeinek 12. fejezete – a szervezeti és polgári eljárásjogi törvény – rendelkezéseinek megfelelően végrehajthatóvá nyilvánítsák. Az ilyen egyezség tartalma végrehajtható, kivéve, ha a szóban forgó ügyben az egyezség tartalma a nemzeti jogba ütközik. Az egyezség tartalma bíróság vagy más illetékes hatóság által ítélettel vagy határozattal, vagy Málta törvényeinek megfelelően közokirattal kérelemre végrehajthatóvá nyilvánítható. A különböző bíróságok illetékességére nézve lásd Málta törvényeinek 12. fejezetét. Az illetékes hatóság a Máltai Közvetítő Központ, Palazzo Laparelli, South Street, Valletta, VLT1100, Málta.

Utolsó frissítés: 14/07/2016

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.