Közvetítés (mediáció)

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

A Cseh Köztársaságban az irányelv 6. cikkének (1) és (2) bekezdése értelmében a következő hatóságok rendelkeznek hatáskörrel a kérelmek befogadására:

- a nemzeti eljárásjog alapján az adott ügyben hatáskörrel rendelkező bármely járási bíróság;
- a nemzeti eljárásjog alapján az adott ügyben hatáskörrel rendelkező bármely megyei bíróság;
- bármely közjegyző.

Utolsó frissítés: 16/09/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.