Közvetítés (mediáció)

Ausztria

Tartalomszolgáltató:
Ausztria

ILLETÉKES BÍRÓSÁGOK KERESÉSE

A lenti keresőeszköz segít megtalálni Önnek az(oka)t a bíróságo(ka)t/szerv(ek)et, amely(ek) illetékes(ek) az adott európai uniós jogi eszköz vonatkozásában. Figyelem: noha mindent megtettünk azért, hogy a rendszerben indított keresések a lehető legpontosabb találatokat eredményezzék, kivételes esetekben előfordulhat, hogy az illetékesség helytelen megállapítása miatt a keresés eredménye nem teljes.

Ausztria

Közvetítés (mediáció)


*kötelező választás

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

A polgári és kereskedelmi ügyekben végzett közvetítés egyes szempontjairól szóló 2008/52/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv (2008. május 21.) 6. cikkének (3) bekezdése szerint az alábbi információk közölhetők:

Amennyiben egy közvetítési eljárás részes felei az eljárás során létrejött írásos megállapodásról végrehajtható okiratot kívánnak kiállíttatni, egyfelől közjegyzőhöz (Notar) fordulhatnak. Ebben az esetben lehetőségük van arra, hogy a megállapodást közvetlenül a közjegyző előtt kössék meg, vagy pedig egy már létező írásos megállapodást a közjegyzői rendtartás (Notariatsordnung) 54. §-ával összhangban a közjegyző általi formális megerősítés útján közokirattá alakítsanak át. Másfelől a felek bármely járásbíróság (Bezirksgericht) előtt perbeli egyezséget is köthetnek egy, közvetítési eljárás során létrejött, polgári ügyet érintő írásos megállapodás tartalmáról.

Utolsó frissítés: 12/01/2018

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit