Közvetítés (mediáció)

Švedska

Sadržaj omogućio
Švedska

PRONALAŽENJE NADLEŽNIH SUDOVA

Alat za pretraživanje služi za pronalaženje suda/tijela nadležnog za određeni europski pravni instrument. Napominjemo da unatoč nastojanjima da se osigura točnost rezultata, mogu postojati iznimke u pogledu određivanja nadležnosti koje nisu nužno obuhvaćene.

Švedska

Mirenje


*obvezan unos

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

A 6. cikk (3) bekezdése szerinti, hatáskörrel rendelkező hatóságok a körzeti bíróságok (tingsrätterna). Az, hogy melyik körzeti bíróság illetékes, attól függ, hol kötötték a közvetítésről szóló megállapodást. Ha e szabály alapján nincs illetékes bíróság, például ha a megállapodást Svédországon kívül kötötték, a värmlandi körzeti bíróság rendelkezik illetékességgel. A végrehajthatóvá nyilvánítás iránti kérelmet ahhoz a körzeti bírósághoz kell benyújtani, amelyik illetékességi területén a felek egyikének szokásos tartózkodási helye található.

Ha egyik fél szokásos tartózkodási helye sem található Svédországban, a värmlandi körzeti bíróság rendelkezik illetékességgel.

Värmlands tingsrätt
Postacím: Box 188 SE-651 05 Karlstad
Tel: + 46 (0)54 14 84 00 
Fax: + 46 (0)54 18 47 35 
Email: varmlands.tingsratt@dom.se

Utolsó frissítés: 29/10/2015

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Povratne informacije

Koristite se obrascem u nastavku kako biste podijelili svoje komentare i povratne informacije o našoj novoj internetskoj stranici