Közvetítés (mediáció)

Luksemburg

Sadržaj omogućio
Luksemburg

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

A 2008/52/EK irányelv 6. cikke szerinti kérelmet azon kerületi bíróság (Tribunal d'arrondissement) elnökéhez kell benyújtani, amelynek illetékességi területén annak a személynek a lakóhelye vagy – lakóhely hiányában – tartózkodási helye található, akivel szemben a közvetítés eredményeképpen létrejött megállapodás végrehajtását kérik. Amennyiben ez a személy Luxemburgban sem lakóhellyel, sem tartózkodási hellyel nem rendelkezik, úgy a kérelmet azon kerületi bíróság elnökéhez kell benyújtani, amelynek illetékességi területén a közvetítés eredményeképpen létrejött megállapodást végre kell hajtani.

Címek:

Tribunal d'arrondissement de Luxembourg

Cité judiciaire,

L – 2080 Luxembourg

 

Tribunal d'arrondissement de Diekerich

Palais de Justice

Place Guillaume

L-9237 Diekirch

Utolsó frissítés: 26/02/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.