Közvetítés (mediáció)

PRONALAŽENJE NADLEŽNIH SUDOVA

Alat za pretraživanje služi za pronalaženje suda/tijela nadležnog za određeni europski pravni instrument. Napominjemo da unatoč nastojanjima da se osigura točnost rezultata, mogu postojati iznimke u pogledu određivanja nadležnosti koje nisu nužno obuhvaćene.

Belgija

Mirenje


*obvezan unos

10. cikk – Tájékoztatás az illetékes bíróságokról és hatóságokról

A közvetítés eredményeképpen létrejött megállapodás végrehajthatóvá nyilvánítására hatáskörrel rendelkező „bíróságok” a következők: békítő bíróság, rendőrbíróság, elsőfokú bíróság, kereskedelmi bíróság, munkaügyi bíróság, fellebbviteli bíróság, a munkaügyi fellebbviteli bíróság, illetve gyorsított eljárás esetén a bíróság elnöke.

A közjegyzői hivatásról szóló 1803. március 16-i törvény 19. cikkének 1. §-a értelmében a közvetítés eredményeképpen létrejött megállapodás végrehajthatóvá nyilvánítására adott esetben jogosult „egyéb hatóság” a közjegyző.

Utolsó frissítés: 28/07/2017

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Povratne informacije

Koristite se obrascem u nastavku kako biste podijelili svoje komentare i povratne informacije o našoj novoj internetskoj stranici