Házasság felbontása és különválás

Spanyolország

Tartalomszolgáltató:
Spanyolország

A 7. cikk (2)–(4) bekezdése – Az alkalmazandó jog megválasztásáról szóló megállapodásra vonatkozó alaki előírások

A spanyol jogrend kiegészítő alaki követelményeket ír elő az 1259/2010/EU rendelet 7. cikkének (2) – (4) bekezdésével összhangban az alkalmazandó jogrend megválasztásáról szóló megállapodásokra vonatkozóan. Ezek a következők: az alkalmazandó jog megválasztására vonatkozó megállapodást közjegyző által kiállított közokiratba, vagy „documento auténtico-ként” olyan teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni, amelyen a keltezésnek és a felek aláírásának valódisága kétséget kizáró módon megállapítható annak ellenére, hogy az okiratot nem közjegyző készítette.

Az 5. cikk (3) bekezdése – Az alkalmazandó jog kijelölésének lehetősége az eljárás során

A spanyol jogrendszer szerint a házastársak nem választhatják meg az eljárás során alkalmazandó jogot.

Utolsó frissítés: 08/06/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.