Házasság felbontása és különválás

Belgium

Tartalomszolgáltató:
Belgium

A 7. cikk (2)–(4) bekezdése – Az alkalmazandó jog megválasztásáról szóló megállapodásra vonatkozó alaki előírások

A belga jog nem határoz meg semmilyen konkrét alaki szabályt az 1259/2010/EU rendelet 7. cikke (2)–(4) bekezdésének megfelelően alkalmazandó jog kiválasztására.

Az 5. cikk (3) bekezdése – Az alkalmazandó jog kijelölésének lehetősége az eljárás során

Az alkalmazandó jog kiválasztására vonatkozó szabályokat illetően a belga nemzetközi magánjogi kódex (Wetboek van internationaal privaatrecht/Code de droit international privé) 55. cikke 2. §-ának (3) bekezdése értelmében a választást az első megjelenéskor meg kell adni (a Belgisch Staatsblad/Moniteur belge 2004. július 27-i számában közzétett, a nemzetközi magánjogról szóló, 2004. július 16-i törvény, amely 2004. október 1-jétől hatályos).

Utolsó frissítés: 28/07/2017

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.