Find information efter region
Søgeværktøjet nedenfor vil hjælpe dig med at finde den eller de domstole/myndigheder, der er kompetente for et specifikt europæiske retligt instrument. Vi har gjort alt for at sikre, at resultaterne er så nøjagtige som muligt, men der kan være exceptionelle sager om fastlæggelse af kompetence, som ikke nødvendigvis er dækket.
[1]Offentliggjort i Rumæniens lovtidende, del I, nr. 247 af 10. april 2015.
6) Processkrifter og andre procesdokumenter kan forkyndes af justitssekretæren og pr. fax, e-mail eller med andre midler, som sikrer overførslen af dokumentets indhold og bekræftelse af modtagelsen, hvis den pågældende part har meddelt retten sine kontaktoplysninger til dette formål. Når retten fremsender et processkrift, sender den også med henblik på bekræftelse en blanket med følgende oplysninger: rettens navn, dato samt navn på rettens medarbejder og de dokumenter, der er sendt. Denne blanket skal udfyldes af modtageren med angivelse af modtagelsesdatoen samt tydeligt navn på og underskrift af den person, der er ansvarlig for at modtage korrespondance. Blanketten sendes til retten pr. fax, e-mail eller på anden vis.
Replikken skal indeholde: sagsøgtes navn og efternavn, personnummer, hjemsted eller bopæl eller for juridiske personer navn og det vedtægtsmæssige hjemsted og, hvor det er relevant, registrerings- eller skatteregistreringsnummer, registreringsnummer i erhvervsregistret eller et registret over juridiske personer samt bankkonto, hvis sagsøgte ikke har allerede anført dette i påstanden. Bestemmelserne i artikel 148, stk. 1, andet led, finder tilsvarende anvendelse. Hvis sagsøgte bor i udlandet, skal replikken også indeholde en adresse i Rumænien, hvortil alle meddelelser vedrørende sagen vil blive sendt.
Påstanden skal indeholde:
a) parternes fulde navn, hjemsted eller bopæl eller for juridiske personer det vedtægtsmæssige hjemsted. Desuden angives det personlige identifikationsnummer eller i givet fald registreringskode eller skatteregistreringsnummer, registreringsnummer i rhvervsregistret eller registret over juridiske personer samt sagsøgers og sagsøgtes bankkonti, hvis parterne har eller har fået tildelt disse identifikationselementer i overensstemmelse med loven, i det omfang disse er kendt for sagsøger. Bestemmelserne i artikel 148, stk. 1, andet led, finder anvendelse. Hvis sagsøger er bosat i udlandet, skal replikken også indeholde en adresse i Rumænien, hvortil alle meddelelser vedrørende sagen vil blive sendt.
1) Begæringer, der indgives til domstolene, skal være skriftlige og indeholde navnet på den domstol, de er rettet til, parternes for- og efternavn, parternes hjemsted eller bopæl eller i påkommende tilfælde navn og vedtægtsmæssigt hjemsted for deres virksomhed, eventuelle repræsentanters for- og efternavn, hjemsted eller bopæl , sagens genstand, kravets værdi, og hvor det er relevant, en begrundelse for kravet samt underskrift. Begæringer skal, hvor det er relevant, også indeholde parternes e-mailadresse eller kontaktoplysninger samt telefonnummer, faxnummer og lignende.
2) Begæringer, der indgives personligt eller ved fuldmagt, kan udarbejdes i elektronisk format, hvis det opfylder lovens betingelser.
3) Bestemmelserne i stk. 2 gælder tilsvarende også i tilfælde, hvor denne lov bestemmer, at parternes indlæg, argumenter og konklusioner eller andre processkrifter skal indgives til retten på skrift.
Når en sag er indbragt for retten, kan begæringer, replikker eller andre dokumenter sendes direkte til retten af parternes advokat eller juridiske rådgiver, hvis de har en sådan. I så fald bekræfter modtageren af anmodningen modtagelsen af den kopi, der er indgivet til retten, eller på enhver anden måde, der sikrer, at denne procedure afsluttes.
1) En påstand, der er indgivet personligt eller ved fuldmagt, pr. post, kurer eller fax eller scannet og sendt pr. e-mail eller som elektronisk dokument, registreres og stemples med angivelse af modtagelsesdatoen.
4) Hvis påstanden er fremsendt i overensstemmelse med lovgivningen pr. fax eller e-mail, skal retssekretæren tage en kopi heraf, som betales af den part, der er forpligtet hertil. Bestemmelserne i artikel 154, stk. 6, finder fortsat anvendelse.
1) For så vidt angår fuldbyrdelse skal der betales følgende stempelafgifter for nedennævnte anmodninger:
(…)
b) anmodning om udsættelse af fuldbyrdelse, herunder foreløbig eksigibilitet – 50 RON.
2) Såfremt fuldbyrdelsen anfægtes, beregnes afgiften på grundlag af værdien af de produkter, der er omfattet af den anfægtede fuldbyrdelse, eller af det pågældende skyldige beløb, når dette beløb er lavere end varernes værdi. Denne afgift kan ikke overstige 1 000 RON, uanset det omtvistede beløb. Hvis genstanden for fuldbyrdelsen ikke kan værdiansættes, skal der betales en stempelafgift på 100 RON for indsigelsen mod fuldbyrdelsesproceduren.
3) Såfremt indsigelsen mod fuldbyrdelsesproceduren også ifølge betingelserne i artikel 712, stk. 2, i den civile retsplejelov vedrører faktiske eller retlige grunde vedrørende lovens indhold, bestemmes stempelafgiften i henhold til artikel 3, stk. 1).
Stempelafgifter betales forud, medmindre andet er fastsat i lovgivningen.
Hvis den person, der hæfter for betalingen af stempelafgiften til retten, ikke har hjemsted eller bopæl eller, hvor det er relevant, vedtægtsmæssigt hjemsted i Rumænien, skal stempelafgiften indbetales til den administrative enhed, hvor den ret, der behandler sagen eller anmodningen, er beliggende, enten kontant, ved bankoverførsel eller via et onlinesystem. Kontoen skal være en særskilt konto til lokale budgetindtægter fra "stempelafgifter til retten og andre stempelafgifter" i den administrative territoriale enhed, hvor den fysiske person har hjemsted eller bopæl, eller, hvis det er relevant, hvor den juridiske person har sit vedtægtsmæssige hjemsted.
– En appel med påstand om ophævelse af den endelige dom (ekstraordinær appel) kan indgives, hvis appellanten ikke var blevet behørigt indkaldt og var ikke til stede under sagen. En sådan appel indgives til den ret, hvis afgørelse anfægtes (artikel 503, stk. 1) og artikel 505, stk. 1, i CCP).
– Fornyet prøvelse (ekstraordinær appel) af en dom vedrørende sagens realitet (eller ikke) kan være nødvendig, hvis den part, der på grund af omstændigheder, der lå uden for hans kontrol, var forhindret i at møde i retten og på forhånd meddelte retten dette. Begæringen om fornyet prøvelse indgives til den ret, der har truffet afgørelse i den sag, der ønskes prøvet på ny (jf. artikel 509, stk. 1, stk. 9 og stk. 2, samt artikel 510, stk. 1, i CCP).
– En part, der overskrider en frist, kan kun få en ny frist, hvis han/hun kan anføre behørigt begrundede årsager til forsinkelsen. Med henblik herpå skal denne part fremlægge processkriftet senest 15 dage efter den begivenhed, der var årsag til forsinkelsen, og samtidig anmode om en ny frist. Er der tale om en appel, vil denne frist være den samme som for appelprocedurer: Anmodningen om en ny frist behandles af den domstol, der er kompetent til at behandle en anmodning vedrørende den rettighed, der udøves inden for fristen (jf. artikel 186 i CCP).
Rumænsk.
De nationale sprogudgaver af denne side vedligeholdes af de respektive EU-lande. Oversættelserne er lavet af Europa-Kommissionen. Eventuelle ændringer af originalen, som de kompetente nationale myndigheder har lavet, er muligvis ikke gengivet i oversættelserne. Europa-Kommissionen påtager sig ingen form for ansvar for oplysninger eller data, der optræder i nærværende dokument, eller hvortil der henvises heri. Med hensyn til de ophavsretlige regler i den medlemsstat, der er ansvarlig for nærværende side, henvises der til den juridiske meddelelse.