Európai fizetési meghagyás

Szlovákia

Tartalomszolgáltató:
Szlovákia

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

„járási bíróságok“.

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

A polgári perrendtartás 398. szakasza alapján rendkívüli jogorvoslati kérelem nyújtható be a hatáskörrel rendelkező bíróságra, amely elsőfokú bíróságként járt el, azaz a járási bíróságra.

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

A polgári perrendtartás 125. szakasza szerint a kereseti kérelem benyújtható írásban vagy elektronikusan. Az elektronikus jóváhagyással nem rendelkező beadványokat 10 napon belül írásban vagy elektronikusan jóváhagyott formában újra be kell nyújtani, ellenkező esetben a beadványokat nem veszik figyelembe. A bíróság nem kéri a beadványok ismételt benyújtását.

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

Az igazolás kiállítására elfogadott nyelv a „szlovák nyelv”.

Utolsó frissítés: 25/07/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.