Európai fizetési meghagyás

29. cikk (1) bekezdés a) pont - Hatáskörrel rendelkező bíróságok

Az európai fizetési meghagyás kibocsátására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróság a portói kerületi bíróság központi polgári kollégiuma (Juízo Central Cível do Tribunal da Comarca do Porto).

29. cikk (1) bekezdés b) pont - Felülvizsgálati eljárás

A felülvizsgálati eljárás a rendelet 20. cikkének megfelelő, a felülvizsgálati eljárásra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróság a portói kerületi bíróság központi polgári kollégiuma (Juízo Central Cível do Tribunal da Comarca do Porto).

29. cikk (1) bekezdés c) pont - Kommunikációs eszközök

Az európai fizetési meghagyásos eljárás céljaira a következő kommunikációs módok elfogadottak:

i. a bírósági nyilvántartóba való kézbesítés, a polgári perrendtartás 144. cikke (7) bekezdése a) pontjának megfelelően;

ii. ajánlott postai küldemény, a polgári perrendtartás 144. cikke (7) bekezdése b) pontjának megfelelően;

iii. fax, a polgári perrendtartás 144. cikke (7) bekezdése c) pontjának megfelelően;

29. cikk (1) bekezdés d) pont - Használható nyelvek

Az elfogadott nyelv a portugál.

Utolsó frissítés: 14/09/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.