Polgári ügyekben hozott védelmi intézkedések kölcsönös elismerése

Tagállami információk a 606/2013/EU rendelettel kapcsolatban

Általános információk

A polgári ügyekben hozott védelmi intézkedések kölcsönös elismeréséről szóló 606/2013/EU rendelet a polgári ügyekben hozott védelmi intézkedések tagállamok közötti közvetlen elismerését lehetővé tevő mechanizmust hoz létre.

Amennyiben Ön a lakóhelye szerinti tagállamban polgári ügyben hozott védelmi intézkedésben részesül, Ön közvetlenül hivatkozhat erre egy másik tagállamban a jogait igazoló tanúsítvány bemutatásával.

A rendelet 2015. január 11-től alkalmazandó.

Ha szeretne részletesebben tájékozódni valamelyik tagállamról, válassza ki a kívánt ország zászlaját.

Bővebb tájékoztatást a védelmi intézkedések kölcsönös elismeréséről a külön e célt szolgáló oldalon találhat.

Utolsó frissítés: 19/02/2019

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit