A kis értékű követelésekre vonatkozó eljárással kapcsolatos bírósági illetékek

Luxemburg

Tartalomszolgáltató:
Luxemburg

Milyen illetéket kell fizetnem?

Nincs előre meghatározott illeték a jogvita polgári bíróság elé terjesztése (saisine du juge civil) esetén, csupán az iratkézbesítés és a jogi képviselet költsége. Főszabályként nem fizetendő illeték a polgári bíróságok szintjén. Az ítélet meghozatalát követően a határozat végrehajtásával összefüggésben és a pernyertes fél kérelmére merülhetnek fel költségek.

Utolsó frissítés: 28/02/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.