Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek

A kereset polgári bírósághoz való benyújtását ( saisine du juge civil) – a dokumentumok kézbesítésének és a jogi képviselet költségeinek kivételével – nem terheli állandó illeték. Fő szabály szerint  a polgári bíróság előtti eljárásban nem merül fel illetékfizetési kötelezettség. Az ítélet meghozatalát követően a határozat végrehajtásával kapcsolatban és a pernyertes fél kérelmére később költségek merülhetnek fel.
Utolsó frissítés: 20/02/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Σχόλια

Χρησιμοποιήστε το παρακάτω δελτίο για να διατυπώσετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για τον νέο μας ιστότοπο