Zakonito preseljenje u inozemstvo s djecom

Nemojte postati roditelj „otmičar” već se umjesto toga informirajte o tome kako zakonito prelaziti granice sa svojom djecom.

Iz iskustva je poznato da je nezakonito odvođenje ili nevraćanje (zadržavanje) djeteta u mnogim slučajevima posljedica nedostatnog znanja takozvanog roditelja otmičara. Roditelji obično nisu upoznati s uvjetima u kojima smiju prelaziti granicu s djecom te s koracima koje moraju poduzeti kako bi sa svojim djetetom u inozemstvo putovali na zakonit način.

Za detaljne informacije koje se odnose na određenu zemlju odaberite odgovarajuću zastavu.

Posljednji put ažurirano: 26/10/2020

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.
S obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, Komisija ažurira dio sadržaja na ovim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.

Povratne informacije

Koristite se obrascem u nastavku kako biste podijelili svoje komentare i povratne informacije o našoj novoj internetskoj stranici