NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini olandeză a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Swipe to change

Instanțe judecătorești specializate

Ţările de Jos

Această secțiune vă oferă informații privind organizarea instanțelor specializate din Țările de Jos.

Conținut furnizat de
Ţările de Jos
Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Instanțele administrative

Instanțele administrative din Țările de Jos sunt:

  • Tribunalul regional (Rechtbank): prima instanță pentru toate cauzele administrative.
  • Curtea de Apel (Gerechtshof): curtea de apel pentru cauzele în materie fiscală
  • Curtea Supremă (Hoge Raad): curtea supremă pentru cauzele în materie fiscală
  • Tribunalul Central de Apel (Centrale Raad van Beroep): tribunal de apel (și final)  pentru cauzele în materie de asigurări sociale
  • Tribunalul de Apel în Materie Comercială și Industrială (College van Beroep voor het bedrijfsleven): tribunal de apel (și final)  pentru cauzele administrative social-economice
  • Secția Administrativă Jurisdicțională a Consiliului de Stat (Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State): tribunal de apel (și final)  pentru toate cauzele administrative în care nu s-au pronunțat hotărâri judecătorești de către alte instanțe de apel.

Baze de date juridice

Se pot găsi informații pe site-ul dedicat sistemului judiciar din Țările de Jos.

Linkuri relevante

Corpul Magistraților și Curtea Supremă din Țările de Jos

Ultima actualizare: 11/01/2017

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.
Având în vedere retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, statele membre responsabile cu gestionarea paginilor cu informații naționale actualizează în prezent conținutul de pe acest site. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.

Opinia dvs.

Completați formularul de mai jos pentru a ne transmite observațiile dumneavoastră cu privire la noul nostru site