Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata horvát nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.
Swipe to change

Európai esetjogi azonosító (ECLI)

Ezen a nyelven nem áll rendelkezésre hivatalos fordítás.
Az oldal tartalmának a gépi fordítása megtekinthető itt. Figyelem: a gépi fordítás csakis általános tájékoztatási célt szolgál. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

A Horvát Köztársaságban az ECLI-t még nem vezették be a horvát Legfelsőbb Bíróságon (Vrhovni sud Republike Hrvatske) kezelt, és annak weboldalán elérhető esetjogi adatbázisba. Az ECLI-rendszer jelentősége miatt, és mivel a rendszert minden uniós tagállamban be kell vezetni, a Horvát Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma és Legfelsőbb Bírósága úgy döntött, hogy a Jogérvényesülési és Fogyasztópolitikai Főigazgatóság 2014–2020-as Jogérvényesülés programja keretében pályázatot ír ki az ECLI-rendszer megvalósítására.

Nagy megelégedésünkre szolgál, hogy az Európai Bizottság a közelmúltban jóváhagyta az említett programot, és így ez év októberének elején – mintegy tíz projektpartnerünkkel együtt – megkezdhetjük az ECLI-rendszer bevezetését.

Utolsó frissítés: 06/09/2016

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.