Drepturile victimelor, pe țări

Pot înainta o cale de atac împotriva unei hotărâri judecătorești sau dacă inculpatul este achitat?

Sunt posibile alte căi de atac?

Ce drepturi am după intrarea în vigoare a hotărârii judecătorești?

Informații suplimentare

Pot înainta o cale de atac împotriva unei hotărâri judecătorești sau dacă inculpatul este achitat?

Procesul se încheie cu pronunțarea unei hotărâri judecătorești de condamnare sau de achitare a inculpatului. Dacă inculpatul este găsit vinovat, judecătorul îl condamnă. Conform legislației malteze, numai inculpatul și Procurorul General au dreptul să conteste condamnarea/achitarea și/sau pedeapsa la Curtea de apel în materie penală.

Cu toate acestea, dacă s-a introdus o cale de atac și ați avut calitatea de parte civilă în timpul primului proces, avocatul dumneavoastră are dreptul să consulte toate documentele relevante referitoare la procedura de apel.

Sunt posibile alte căi de atac?

Hotărârea Curții de apel în materie penală nu poate fi atacată.

Ce drepturi am după intrarea în vigoare a hotărârii judecătorești?

După intrarea în vigoare a hotărârii judecătorești, veți primi o copie după hotărâre. Dacă inculpatul a fost condamnat la închisoare, puteți solicita poliției mai multe informații privind condițiile în care acesta va executa pedeapsa. Poliția poate refuza să divulge informațiile solicitate dacă acestea au devenit confidențiale din motive de securitate.

Informații suplimentare:

Ultima actualizare: 19/02/2020

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.
Având în vedere retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, statele membre responsabile cu gestionarea paginilor cu informații naționale actualizează în prezent conținutul de pe acest site. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.

Opinia dvs.

Completați formularul de mai jos pentru a ne transmite observațiile dumneavoastră cu privire la noul nostru site