Ez az ország átmeneti helyzetben van: hamarosan ki fog lépni az Európai Unióból.

Az áldozatok jogai az egyes tagállamokban

Anglia és Wales

Tartalomszolgáltató:
Anglia és Wales

Bűncselekmény áldozata vagyok, kihez fordulhatok támogatásért és segítségért?

A sértetti információs szolgálat tájékoztat az Önhöz legközelebbi támogató szolgálatokról, a helyreállító igazságszolgáltatásról, a büntető igazságszolgáltatási rendszerről, valamint a sértettekre vonatkozó kódexről és a tanúkra vonatkozó chartáról. Sértetti információs szolgálat

Az Igazságügyi Minisztérium támogatások segítségével hajtatja végre a nemzeti sértetti szolgáltatások ellátását. Emellett az antiszociális viselkedésről, bűncselekményekről és rendfenntartásról szóló 2014. évi törvény 143. szakasza szerint támogatást nyújt a rendőrségi és bűnügyi biztosoknak (RBB) a bűncselekmények sértettjeire irányuló érzelmi és gyakorlati támogató szolgáltatások nyújtásához.

A helyi finanszírozású szolgáltatásokhoz a megfelelő rendőrségi és bűnügyi biztosok honlapján férhet hozzá. A megfelelő RBB-ket itt találja

A legközelebbi szexuális zaklatással foglalkozó központot az NHS (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) 111-es nem-sürgősségi segélyszolgálatának felhívásával, a háziorvosától vagy a helyi kórháza baleseti és sürgősségi osztályától, illetve az NHS Choices honlap megnyitásával találhatja meg.

Áldozatsegítő forróvonal

A sértetti információs szolgálat sértetti információs vonalat is működtet: +44 808 168 9293.

Az áldozatoknak nyújtott segítség ingyenes?

Igen.

Milyen típusú támogatásra számíthatok az állami szolgálatoktól vagy hatóságoktól?

A rendőrségnek tájékoztatnia kell Önt arról, hogy hol és hogyan juthat tanácsadáshoz vagy támogatáshoz, ideértve az orvosi támogatást, a szakértői (például pszichológiai) támogatást és az alternatív szállást.

Az 1996. évi lakhatási törvény 7. része szerint a helyi lakásügyi hatóságok kötelesek segítséget nyújtani a segítséget kérő hajléktalan személyeknek és családoknak.

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat a következőkre vonatkozó támogatást nyújt:

Milyen típusú támogatásra számíthatok a civil szervezetektől?

Számos nemzeti, regionális és helyi kormányon kívüli szervezet és karitatív szervezet nyújt segítséget, támogatást, tanácsadást és egyéb általános és különös szolgáltatást a bűncselekmények sértettjeinek.

Utolsó frissítés: 01/02/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.
Az egyes tagállamok által gondozott, e honlapon helyet kapott nemzeti tartalmak frissítése jelenleg zajlik, tekintettel az Egyesült Királyság kilépésére az Európai Unióból. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit