Az átmeneti időszak vége előtt indított, folyamatban lévő polgári eljárásokat az uniós jog alapján fogják lefolytatni. Az európai igazságügyi portálon 2022 végéig még olvashatók lesznek az Egyesült Királyságra vonatkozó releváns információk, az országgal kötött kölcsönös megállapodás alapján.

Az áldozatok jogai az egyes tagállamokban

Bűncselekmény áldozata vagyok, kihez fordulhatok támogatásért és segítségért?

A sértetti információs szolgálat tájékoztat az Önhöz legközelebbi támogató szolgálatokról, a helyreállító igazságszolgáltatásról, a büntető igazságszolgáltatási rendszerről, valamint a sértettekre vonatkozó kódexről és a tanúkra vonatkozó chartáról. Sértetti információs szolgálat

Az Igazságügyi Minisztérium támogatások segítségével hajtatja végre a nemzeti sértetti szolgáltatások ellátását. Emellett az antiszociális viselkedésről, bűncselekményekről és rendfenntartásról szóló 2014. évi törvény 143. szakasza szerint támogatást nyújt a rendőrségi és bűnügyi biztosoknak (RBB) a bűncselekmények sértettjeire irányuló érzelmi és gyakorlati támogató szolgáltatások nyújtásához.

A helyi finanszírozású szolgáltatásokhoz a megfelelő rendőrségi és bűnügyi biztosok honlapján férhet hozzá. A megfelelő RBB-ket itt találja

A legközelebbi szexuális zaklatással foglalkozó központot az NHS (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) 111-es nem-sürgősségi segélyszolgálatának felhívásával, a háziorvosától vagy a helyi kórháza baleseti és sürgősségi osztályától, illetve az NHS Choices honlap megnyitásával találhatja meg.

Áldozatsegítő forróvonal

A sértetti információs szolgálat sértetti információs vonalat is működtet: +44 808 168 9293.

Az áldozatoknak nyújtott segítség ingyenes?

Igen.

Milyen típusú támogatásra számíthatok az állami szolgálatoktól vagy hatóságoktól?

A rendőrségnek tájékoztatnia kell Önt arról, hogy hol és hogyan juthat tanácsadáshoz vagy támogatáshoz, ideértve az orvosi támogatást, a szakértői (például pszichológiai) támogatást és az alternatív szállást.

Az 1996. évi lakhatási törvény 7. része szerint a helyi lakásügyi hatóságok kötelesek segítséget nyújtani a segítséget kérő hajléktalan személyeknek és családoknak.

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat a következőkre vonatkozó támogatást nyújt:

Milyen típusú támogatásra számíthatok a civil szervezetektől?

Számos nemzeti, regionális és helyi kormányon kívüli szervezet és karitatív szervezet nyújt segítséget, támogatást, tanácsadást és egyéb általános és különös szolgáltatást a bűncselekmények sértettjeinek.

Utolsó frissítés: 01/02/2019

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Észrevételek

Itt megoszthatja velünk az új webhellyel kapcsolatos észrevételeit és megjegyzéseit