NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini suedeză a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Swipe to change

Inculpați (proceduri penale)

Cum sunt sancționate de obicei contravențiile rutiere?

Dacă sunteți acuzat de săvârșirea unei contravenții rutiere minore, veți fi în mod normal sancționat cu o amendă. Dacă ați fost oprit de poliția rutieră la locul săvârșirii contravenției rutiere și vă recunoașteți vinovăția, vi se poate emite un aviz de amendă.

Ce se întâmplă dacă nu îmi recunosc vinovăția?

Dacă nu vă recunoașteți vinovăția, după efectuarea cercetării penale, poliția va înainta cazul procurorului. Acesta va decide cu privire la începerea urmăririi penale. În cazul lansării acțiunii penale, ulterior va avea loc o audiere în cadrul instanței districtuale. În general, în astfel de cazuri nu aveți dreptul să fiți reprezentat de un avocat public al apărării. Pe de altă parte, aveți dreptul să angajați un avocat pe cheltuiala proprie, precum și să beneficiați de serviciile unui interpret dacă nu vorbiți limba suedeză.

Ce se întâmplă în cazul contravențiilor rutiere mai grave?

Dacă sunteți suspectat de săvârșirea unor contravenții rutiere mai grave, cum ar fi, de exemplu, conducerea sub influența alcoolului (alcoolemie peste 100 miligrame pe mililitru), puteți fi condamnat la cel puțin o lună de închisoare. Atunci când procurorul consideră că vă poate proba vinovăția, cauza va fi întotdeauna trimisă spre judecare în instanță. În această situație, aveți dreptul la un avocat public al apărării.

Linkuri relevante

Poliția suedeză

Ultima actualizare: 09/11/2020

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.

Opinia dvs.

Completați formularul de mai jos pentru a ne transmite observațiile dumneavoastră cu privire la noul nostru site